Samsung Q60 vs Q70

31 juli 2020

De Samsung Q60 en Q70 zijn de instap QLED’s en zijn in grote lijn verbeterde versies van de Samsung QLED TV's uit 2017. Ze krijgen betere dimming technieken, waardoor de nadelen zoals lightbleed en blooming iets minder zichtbaar worden.

De QLED-serie Q60 en Q70 van Samsung bouwt verder op de Premium UHD-serie. Deze serie voegt een breder kleurengamma toe via Quantum Dot-film en Quantum Dot-kleur.

De Qled TV's uit de serie Q60 en Q70 hebben uitstekende zwartniveaus en contrasten en leggen de beoogde verhoogde helderheid en kleur van HDR-inhoud vast.

Vind de winkel in jouw buurt

Samsung Q60
Anker

[]

Samsung QLED 4k TV QE55Q67T
1 099,00 Adviesprijs € 1 199,00
Cashback € 100

In de kijker: Samsung QLED 4k TV QE55Q67T

  • Multi View: zie 2 schermen tegelijk
  • 100% kleurvolume met Quantum Dot
  • Quantum HDR: zie alle nuances
  • Quantum Processor Lite: speciale chip die de kleurweergave en contrastverhoudingen optimaliseert en HDR aanstuurt
  • Smart TV powered by Tizen
Samsung Q70

Wat maakt het verschil?

De Samsung Q70 is beter maar ook duurder dan de Samsung Q60. De Q70 ondersteunt lokaal dimmen en heeft een betere zwarte uniformiteit waardoor hij betere donkere kamerprestaties kan leveren.

De Q70 kan helderder worden, wat geweldig is als je een kamer hebt met veel licht. Ook heeft de Samsung Q70 een iets betere reflectieweergave.

De Q60 heeft 2.1-kanaals luidsprekers in plaats van 4.1 in de Q70. Sommigen zeggen ook dat het ontwerp van een Q60 minder aantrekkelijk is omdat hij niet de ‘grenzeloze’ randen van de Q70 heeft.

>Ontdek de Q60-reeks
>Ontdek de Q70-reeks

Anker

[]

Ook veel gelijkenissen

Maar er zijn ook gelijkenissen. De meeste functies voor beeldkwaliteit zijn hetzelfde.

Beiden hebben een strak design en zitten vol met smart features zoals verbeterde kleuren en contrast.

Ook is er de HDR10 en HDR10+ ondersteuning en voor gamers interessant: een speciale Game Mode.

Tot slot hebben ze ook Invisible Connection en de zogenaamde No Gap Wall Mount gemeen. We leggen deze laatste termen graag hieronder uit.

Vind de winkel in jouw buurt

Gamen met Samsung Q70
Anker

[]

No Gap Wall Mount

Vanaf nu zit je overal perfect

One Invisible Connection bestaat uit de One Connect Box en de Invisible Cable. Op de One Connect Box sluit je al je apparaten aan, zoals je Blu-ray speler en soundbar. Vervolgens verbind je de Box via één transparante 'Invisible Cable' met de TV. Op deze manier loopt er maar één kabel uit de TV en houd je alle snoeren netjes uit het zicht.

Met de No Gap Wall-mount kan de QLED TV nog strakker aan de muur gehangen worden. Hij ziet er van alle kanten fraai uit en past perfect in je woonkamer.

Bang dat je TV na wandmontage niet goed gericht kan worden? Dan kantel je de No Gap Wall-Mount. Hiermee kan je na de montage de hoek van je QLED TV bepalen. Vanaf nu zit je overal perfect.

Welke Samsung TV kiezen?

Anker

[]